Basisregistratie Personen

De Basisregistratie Personen (BRP) is de formele registratie van alle inwoners in Nederland. Deze informatie wordt door gemeenten bijgehouden en door alle Nederlandse overheden gebruikt. Het is de sleutel die burgers toegang geeft tot wonen, werken en toeslagen. Het is dus uitermate belangrijk dat deze gegevens betrouwbaar worden geregistreerd en ontsloten, op een manier die aan de geldende wettelijke eisen voldoet.

De kwaliteit van de applicatie waarmee basisgegevens geregistreerd worden is dus cruciaal. Het geraamte van de vrijBRP applicatie is daarom opgebouwd uit software code die al jarenlang gemeenten helpt om basisregistratie processen makkelijk en betrouwbaar uit te voeren. Hierdoor is vrijBRP een open source applicatie die direct de meest complexe BRP dossiers helder en consistent kan afhandelen.

Recentelijk is de software code van vrijBRP geanalyseerd door het gerenommeerde bedrijf Omnext. Dit bedrijf specialiseert zich al 20 jaar in de uitvoer van geautomatiseerde softwareanalyses. Omnext heeft de code van vrijBRP beoordeeld op veiligheid, onderhoudbaarheid en het gebruik van open source componenten. Op alle vlakken is de code van vrijBRP daarbij positief beoordeeld!

Verklaring omtrent softwarekwaliteit en onafhankelijkheid

Wil je meer weten over vrijBRP?