Huwelijks- en partnerschapsregistratie met vrijBRP

Het aangaan van een huwelijk of geregistreerd partnerschap is een bijzondere gebeurtenis. VrijBRP zorgt ervoor dat zowel de administratieve kant voor de partners als de afhandeling door de ambtenaar soepel en efficiënt verloopt.

Als een inwoner wil trouwen of een geregistreerd partnerschap wil sluiten, dan moet de inwoner voldoen aan voorwaarden en zaken regelen met de gemeente. Een huwelijk of geregistreerd partnerschap is een wettelijke verbintenis tussen twee personen en er moet daarom een wettelijke melding worden gedaan. Deze melding geeft aan dat de partners het voornemen hebben om een verbintenis aan te gaan. VrijBRP zorgt ervoor dat de melding snel, soepel en veilig gebeurd!

0 % digitaal

Het huwelijksproces is volledig digitaal ondersteunt met vrijBRP. Zowel voor de inwoner als voor de gemeente.

0

Man proposing marriage with a ring to a woman

Het proces huwelijk of geregistreerd partnerschap

Aanstaande bruidsparen doorlopen een eenvoudig en gestructureerd proces om hun huwelijk te plannen. Van het zoeken naar informatie over trouwen tot het bevestigen van het ja-woord op de gewenste locatie, alles is toegankelijk via de gemeentelijke website en het e-loket, waardoor het plannen van deze bijzondere gebeurtenis moeiteloos verloopt.

Informatie

De inwoner zoekt via Google naar informatie over trouwen in de betreffende gemeente. Of rechtstreeks via de website van de gemeente.

Locatie, datum, ceremonie en trouwambtenaar

De inwoner zoekt dit op via de productpagina van de gemeentelijke website.

Melding voorgenomen huwelijk regelen

De inwoner regelt de melding voorgenomen huwelijk via het e-loket van de gemeente of aan de balie in het gemeentehuis.

Namen van de getuigen doorgeven

De inwoner geeft de namen van de getuigen door en levert de kopieën aan van hun paspoorten. Dit kan via het e-loket van de gemeente.

Bevestiging van gemeente

De inwoner ontvangt een bevestiging van de gemeente via een brief of per e-mail.

Ja-woord

Het bruidspaar geeft elkaar het ja-woord op de gekozen locatie.

eFormulier melding voorgenomen huwelijk

Niet alles digitaal, maar wel de melding voorgenomen huwelijk digitaal ontvangen? 

Community partner SIM kan dit eFormulier aanbieden. Volledig toegankelijk, veilig en aangesloten op de authenticatie middelen als DigiD.

Huwelijk en partnerschapregistratie in verschillende smaken

Voor de inwoner zijn er verschillende opties om het proces huwelijk en partnerschap te faciliteren. Van een simpel formulier om de intake digitaal door te geven tot een zeer geavenceerde huwelijksplanner. Jij bepaald welke dienstverlening jij biedt aan jouw inwoner. #datisvrijBRP

Huwelijksplanner

De huwelijksplanner gaat nog verder. Daar kunnen de inwoners alles online plannen en organiseren: datum en trouwlocatie vastleggen, de Babs selecteren, melding maken, getuigen aanmelden en digitaal communiceren en betalen.

Als gemeente kan je eenvoudig aanvullende informatie en vragen stellen. De inwoner ontvangt een taak die zij digitaal af kunnen ronden. 

#Datispassimpel

eFormulier melding voorgenomen huwelijk

Niet alles digitaal, maar wel de melding voorgenomen huwelijk digitaal ontvangen? 

Community partner SIM kan dit eFormulier aanbieden. Volledig toegankelijk, veilig en aangesloten op de authenticatie middelen als DigiD.

eDienst en MijnGemeente

De eDienst is slimmer dan het formulier en kent opties als DigiD ondertekenen. Maar deze optie kent geen mogelijkheid om een trouwlocatie of Babs vast te leggen. Oftewel, deze optie past bij de gemeente die digitaal al veel wil faciliteren, maar nog niet het proces volledig online kan faciliteren.

In combinatie met de MijnGemeente omgeving van vrijBRP wordt deze optie nog krachtiger. Je kan namelijk als gemeente met de inwoner via de MijnGemeente omgeving communiceren. Bijvoorbeeld om een aanvullend document uit te wisselen of aanvullende informatie op te vragen.

Jouw eigen eDienst aansluiten, dat kan ook!

Maakt jouw gemeente al gebruik van een eDienst voor dit proces? Super, sluit deze dan direct aan met behulp van de slimme API's van vrijBRP.

De vrijBRP community

Open source, community, eDienst, software… Duizelen deze termen in jouw hoofd en denk jij dus nu dat de vrijBRP een feestje is voor techneuten? Dan heb jij dit mis!

De community is voor iedereen; beleidsbepalers, BRP specialisten, visionairs, innovatie guru’s, UX experts, developers.

Eigenlijk voor iedereen die Burgenzaken slimmer, beter en goedkoper wilt maken. Zo draag jij dus ook bij aan onze maatschappij!