Vacature: Java Software Developer BRP-Software

Vacature: Java Software Developer BRP-Software

Procura is een bedrijf wat onderdeel is van de Conxillium groep. Conxillium focust op de domeinen Publieks-/Burgerzaken en Openbare Ruimte. Conxillium bestaat uit acht bedrijven in Nederland die zich hebben gespecialiseerd in hoogwaardige software voor de lokale overheid. Ook in België, Duitsland, Aruba en Curaçao bedient Conxillium steeds meer overheidsklanten.

Procura is al bijna 50 jaar actief in het domein Publieks-/Burgerzaken en maakt applicaties voor:

 • het beheren van de BRP (Basisregistratie personen, zeg maar wat voorheen het bevolkingsregister was) en;
 • voorbereiding verkiezingen, begeleiding op de verkiezingsdag zelf en presentatie van de uitslagen van verkiezingen.

Voor de BRP-applicatie geldt dat de opzet van de applicatie gaat veranderen. Begin 2021 zal de applicatie onder de naam “VrijBRP” namelijk als Open Source software worden gepubliceerd. Ons doel is om vanuit diverse samenwerkingsverbanden een Open Source BRP-toepassing op de markt te zetten. We sluiten daarmee aan bij initiatieven als “Public Money, Public Code” en Common Ground. Om dit doel te realiseren zoeken wij een enthousiaste en gedreven Software developer!

Als software developer voor VrijBRP werk je als onderdeel van het team aan:

 • Het onderhouden en doorontwikkelen van op Java gebaseerde front- en backend applicaties;
 • Opbreken van de huidige codebase naar losse, schaalbare componenten door de inzet van technologieën zoals Kubernetes, Docker, cloudomgevingen en REST API’s;
 • Meedenken over design technieken, best practices en de manier waarop we die kunnen invoeren in de organisatie;
 • Het beheren en updaten van onze applicaties bij de klant en externe hostingpartijen
 • Tweedelijns klantsupport

Waar kom je te werken
Je komt te werken in het team van Burgerzaken (BRP) dat multidisciplinair werkzaam is en nu bestaat uit 6 teamleden. Multidisciplinair werken betekent dat binnen het team zowel ontwikkelaars, consultants en accountmanagers werkzaam zijn. Met het gehele team werken we op basis van SCRUM aan de ontwikkeling en het succesvol maken van VrijBRP in Nederland.

We zijn gevestigd in Alkmaar, tegenover het voetbalstadion van AZ, in een modern pand dat van alle gemakken is voorzien. Vanwege Covid-19 werken we nu echter zoveel mogelijk vanuit huis. Via Microsoft Teams zorgen we dat we goed contact met elkaar houden en dat daardoor de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Hierin denken we met jouw specifieke situatie mee om succesvol vanuit huis te werken.

Wie ben jij?
Je bent bedachtzaam en gaat ordelijk en doelgericht te werk. Hierdoor breng je gemakkelijk structuur aan in werkzaamheden en je bent in staat om taken zelfstandig op te pakken. Daarnaast kun je ook goed samenwerken, denk je buiten platgetreden paden en genereer je juist nieuwe ideeën. Door jouw klant- en resultaatgerichte houding weet jij iedere keer het verschil te maken.

Je bent iemand met minimaal HBO werk- en denkniveau die bij voorkeur een studieachtergrond heeft in de Informatica. Daarnaast heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en bij voorkeur heb je ook ervaring met het werken op basis van Agile of SCRUM.

Je beschikt verder over de volgende kwalificaties:

 • Java (Spring, Java EE, JPA, GWT, Maven)
 • Git
 • Windows en/of Linux
 • Containers (Docker, Kubernetes)
 • SQL / PostgreSQL / Oracle
 • Continuous integration tools (Jenkins, Nexus, SonarQube)
 • Opstellen van functionele- en technische ontwerpen
 • Kennis van IT-infrastructuur bij de (lokale) overheid (Pré)
 • Javascript frameworks (Angular/Vue/React/JSP) (Pré)
 • Perl (Pré)
 • Actieve deelname aan open source projecten (Pré)

Wat mag je van ons verwachten?
Als je ons team komt versterken dan krijg je een uitdagende baan binnen een dynamische organisatie. Je krijgt veel vrijheid om een bijdrage te leveren aan het innoveren van het ICT landschap op de gemeentelijke markt. Door het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die je krijgt kun je goed werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast dat we samenwerken aan een specifiek doel kom je ook terecht in een team waarin werkplezier en collegialiteit voorop staat.

Tenslotte kun je van ons verwachten dat de arbeidsvoorwaarden in orde zijn. Zo krijg je een laptop en telefoon van de zaak, is er een goede pensioenregeling en bieden wij een interessant en passend salaris dat aansluit op jouw kennis en werkervaring.

Heb je vragen over de functie? Bel of mail dan met Mike de Ruiter. Hij is te bereiken via telefoonnummer +31 (0) 6 34 84 16 72 of mike.de.ruiter@procura.nl.

Heb jij interesse in deze functie?
Dan ontvangen wij graag je motivatie met CV!